Nationaal Schoolontbijt

Nationaal Schoolontbijt

Woensdag 7 november zal burgemeester Bert Blase in het gemeentehuis van Heerhugowaard samen ontbijten met leerlingen van De Kleine en Grote Beer. Om 09:30 uur gaan ze aan tafel voor het burgemeesterontbijt, onderdeel van het initiatief Nationale Schoolontbijt.

Kinderen leren in de week van het Nationale Schoolontbijt alles over de beste start van de dag: een gezond ontbijt. En een aantal van hen mag de burgemeester vereren met een ontbijtje in het gemeentehuis. Dit jaar zijn dat in Heerhugowaard dus leerlingen van de basisschool De Kleine en Grote Beer.

In totaal doen in het land 275 burgemeesters mee en dat zijn er meer dan ooit. Velen van hen betalen symbolisch voor het ontbijtje met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van het initiatief.

Het Nationaal Schoolontbijt is 15 jaar geleden geboren uit een maatschappelijk idee van een paar bakkers. Het initiatief nam daarna een grote vlucht. Bakkers, supermarkten en productpartners maken het Nationaal Schoolontbijt mede mogelijk door belangeloos bij te dragen met hun logistieke diensten en producten. Organisaties als het Voedingcentrum en de Maag Lever Darm Stichting steunen het initiatief.