Kleine en Grote Beer wint prijs met leesproject

Kleine en Grote Beer wint prijs met leesproject

De groepen 7 en 8 van Daltonschool de Kleine en Grote Beer in Heerhugowaard gaan op 3 november met de hele klas naar de wedstrijd AZ- De Graafschap in het AFAS-stadion in Alkmaar. Deze prijs hebben zij gewonnen met de video die zij hebben gemaakt voor Scoor een Boek!

In mei en juni heeft de Kleine en Grote Beer meegedaan aan leesproject Scoor een Boek! Een samenwerking tussen AZ en de Bibliotheek op School van Bibliotheek Kennemerwaard. In twee maanden hebben de leerlingen gezamenlijk bijna 100 boeken gelezen. AZ-voetballer Stijn Wuytens moedigde hen in video's persoonlijk aan. De leerlingen hebben samen met Rob Smit van de bibliotheek een video over het project gemaakt. Ze hebben gebrainstormd, shots bedacht, geacteerd en geregisseerd, met een prachtige video als resultaat.

Directeur Bas Beentjes: "Bij het maken van de video hebben de leerlingen samen nagedacht, taken verdeeld, elkaar geholpen en met zijn allen aan één resultaat gewerkt. Een prachtige samenwerking die heel mooi aansluit bij de kernwaarden van ons Daltononderwijs." De video is ingestuurd en tussen alle inzendingen uit Alkmaar, Castricum, Bergen en Heerhugowaard tot winnaar verkozen. Met de hele klas naar een wedstrijd van AZ is de hoofdprijs die ze daarmee gewonnen hebben. Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid. Met Scoor een Boek! zijn in totaal 1150 basisschoolleerlingen bereikt die zo veel mogelijk boeken hebben gelezen in de klas.